Home » Manieren om de levensduur van uw LED paneel te verlengen

Manieren om de levensduur van uw LED paneel te verlengen

by PretMetLed
LED paneel

U herinnert zich misschien uw eerste televisie, die hoogstwaarschijnlijk was uitgerust met een kathodestraalbuis. Flatscreens waren destijds bijna sciencefiction en het is onwaarschijnlijk dat iemand in huis dacht dat het apparaat een houdbaarheidsdatum had. We weten nu echter uit ervaring dat dit niet het geval is en dat elk gadget slechts is ontworpen om zo lang mee te gaan als de technologie waarop het is gebaseerd. Hier zijn enkele suggesties om u te helpen de levensduur van uw LED paneel te verlengen, zodat u het niet te snel hoeft te vervangen.

Evenzo hoeft een LED display niet te worden vervangen omdat het kapot is: de prestaties zijn mogelijk niet meer optimaal, waardoor de verwezenlijking van de doelstellingen van een marketingcampagne in gevaar komt.

Daarom volgen hier enkele suggesties om de levensduur van een LED display en -paneel te verlengen.

Blijf uit de buurt van gebieden die te nat of te zonnig zijn.

We begrijpen dat de beste locatie voor een LED display voor buiten, althans vanuit het oogpunt van reclame, niet altijd samenvalt met de beste klimatologische en atmosferische omstandigheden voor het behoud van het display. Hoewel onze LED displays voor buiten regenbestendig zijn, is een relatief droog klimaat met een matig aantal uren zonlicht meer bevorderlijk voor het behoud van een LED display dan een natter en zonniger klimaat. Als het gaat om LED displays voor binnen, blijf dan uit de buurt van plaatsen met veel vochtigheid of waar stof zich ophoopt. Hierdoor kun je hem beter beschermen tegen de elementen.

Zorg ervoor dat het LED display niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht.

Als je indoor LED displays in je etalage plaatst, zorg er dan voor dat de zon er nu niet op schijnt, omdat dit je dwingt om het contrast en de helderheid tot het uiterste aan te passen. Terwijl visuele LED schermen zoals LED spots altijd perfect zicht bieden, ongeacht de helderheid van de omgeving, zou het verplaatsen van deze instellingen het stroomverbruik verhogen en als gevolg daarvan de levensduur van de monitor verkorten. Houd hier rekening mee als het gaat om het aankleden van etalages voor uw bedrijf.

Gebruik altijd een vlak oppervlak voor uw scherm.

Een andere essentiële tip om de levensduur van je scherm te verlengen is het gebruik van een screenprotector. Als het scherm niet aan de muur wordt gehangen, moet het op een stabiele, niet-gekantelde ondergrond worden geplaatst. Anders kan het onhandig zijn. Om de ideale kijkafstand voor gebruikers te bepalen, vermenigvuldigt u de grootte van de tv met vier en plaatst u deze op ooghoogte van de gebruiker, aangezien het dwingen van hun nek om het scherm goed te bekijken ertoe kan leiden dat ze hun interesse verliezen.

Maak gebruik van een overspanningsbeveiliging en een spanningsregelaar.

Hoewel veel gebruikers de twee verwarren, is de waarheid dat het twee verschillende elementen zijn. Overspanningsonderdrukkers zijn apparaten die worden gebruikt om tijdelijke spanningspieken tegen te gaan, zoals die zich voordoen tijdens een netwerkcyclus. Als de duur van de stroomstoot wordt verlengd of vaak wordt herhaald, kan de suppressor worden vernietigd en stoppen met werken, dus dit is geen geschikte methode voor spanningsregeling. Andere beveiligingen, zoals elektromagnetische interferentie en elektrische ruisfilters, kunnen bij deze elementen worden gebruikt.

De spanningsregelaar houdt het spanningsniveau constant, wat nodig is om elk elektrisch apparaat correct te laten werken. Zelfs als er stijgingen en dalingen van de netspanning zijn, wordt een spanning bereikt met een uitstekende stabiliteit en geen schommelingen. Aan de andere kant compenseren spanningsregelaars spanningsvariaties die langer duren dan één netwerkcyclus of meer dan 16,6 milliseconden.

Daarom raden we aan om zowel de overspanningsbeveiliging als de spanningsregelaar te gebruiken, omdat ze complementair en even belangrijk zijn. Bedrijven verkopen beide momenteel als onderdeel van een enkele regelgevertechnologie (of elektronische regelgever).

Afsluitende gedachte

Hoewel LED lampen tegenwoordig veel worden gebruikt, werd de eerste light-emitting diode iets meer dan 50 jaar geleden gemaakt door een GE-medewerker. Er werd ontdekt dat LED lampen klein, duurzaam en helder zijn, wat meteen hun potentieel aantoont. Bovendien verbruiken light-emitting diodes minder energie dan gloeilampen. In de loop der jaren is de LED technologie aanzienlijk geëvolueerd. Grote LED displays met hoge resolutie zijn de afgelopen tien jaar populair geworden in sportlocaties, televisie-uitzendingen, openbare ruimtes en gloeiende bakens in Las Vegas en Times Square.

You may also like

Leave a Comment